Tanya Drop (24/7 Prayer Nederland) - webteksten

‘De samenwerking met tekstbureau PuurTaal was precies wat wij nodig hadden: deskundigheid, advies en het stellen van goede vragen. Mariëtte heeft ons daardoor geholpen om te begrijpen wat lezers van onze website nodig hebben. Mariëtte had het snel te pakken wat voor teksten wij willen hebben. Welke stijl van schrijven bij onze organisatie past.’

Gerben Kamphorst (Genoeg Ruimte) – advies schrijven webteksten

‘Ik heb de samenwerking met PuurTaal ervaren als plezierig en persoonlijk. Je wordt uitgedaagd om te schrijven zonder vaagtaal of vaktaal en dat blijkt lastiger dan je zou denken.’

Dieuwke Botschuijver (NVFB)

‘De samenwerking met Mariëtte was heel prettig. Ze is flexibel en goed bereikbaar. Soms moesten de teksten heel snel worden aangepast en een andere keer zat er meer tijd tussen. Ze denkt mee en levert snel werk, probeert iedere keer tot een oplossing te komen zodat de tekst begrijpelijk is voor iedereen, maar niet als te simpel wordt ervaren. De NVFB is zeer tevreden over het geleverde werk. Ook als het werk geleverd is, betekent dat niet altijd dat het dan ook af is. Soms kan iets in een document logisch lijken, maar online er niet helder uit komen. Mariëtte gaf ons iedere keer de gelegenheid om dit terug te koppelen en aan te passen.’

Monique Somers (Somers Communiceren)

‘Ik heb de samenwerking met Mariëtte absoluut als zeer plezierig ervaren. Het werk ging snel, effectief en op plezierige manier. Ik ben absoluut tevreden over het geleverde werk. Het was even zoeken naar de juiste stijl/tone-of-voice, vooral doordat deze werkwijze nieuw was.’

Bouwina de Haan (Praktijk Langszij)

‘Ik heb de samenwerking voor de flyertekst van ‘Langszij, coaching en therapie’ als heel prettig ervaren. Ook vond ik het fijn dat Mariette mee dacht en aanvullende tips en adviezen gaf. Ik ben heel blij met het resultaat, verrassend hoe Mariette een heldere tekst heeft geschreven die bij mij en mijn praktijk past!’

Marianne van der Rijst (Opaal Talentontwikkeling)

‘De samenwerking was erg constructief. Na de eerste oplevering van de teksten waren slechts enkele correctierondes nodig, die elkaar snel opvolgden. We hebben bijna alleen via e-mail contact gehad, maar dat deed geen afbreuk aan het begrip voor elkaars zienswijze. En, wat ook fijn is; afspraak is afspraak. Ik ben erg tevreden over het geleverde werk van Mariëtte. Ze heeft mijn feitelijke webtekst kunnen vertalen naar een tekst die actief is en makkelijk leest, maar nog steeds van mij is. Daarnaast heeft ze me zeer bruikbare tips gegeven ten aanzien van de do’s en don’ts in de opmaak en opbouw van een website.’

Lenie Westerlaken (In-Contact)

Ik heb de samenwerking met Mariëtte als heel prettig ervaren. Ze reageert snel, geeft goed aan wat ze van mij nodig heeft, communiceert duidelijk wat ik van haar kan verwachten (en wat niet). Houdt zich aan gemaakte afspraken. Dus heel goed! Ik ben meer dan tevreden over het geleverde werk: Mariëtte maakte webteksten voor mijn site In-Contact.nu. Ze heeft een leuke schrijfstijl. Lijkt mij best lastig om iets wat al geschreven is te herschrijven en dan ook nog voor een ander format. Top gedaan!

Tineke Voorthuis en Lenie Westerlaken (Aandachtig Leven)

Mariëtte heeft webteksten gemaakt voor Aandachtig Leven. We hebben de samenwerking met haar als heel prettig ervaren! Ze reageerde elke keer als een speer; snel, recht op t doel af en trefzeker! Ze had wat ons betreft al direct de juiste toon te pakken, en daarbij had ze ons ook flink aan t denken en aan ’t werk gezet. Door haar snelle reacties was ’t fijn om in de “flow” te kunnen blijven. Van t begin tot aan t eind! Haar warme betrokkenheid en deskundigheid waren heel prettig!

Anna de Vries (Stichting WOONSAAM)

Wij hebben Mariëtte gevraagd mee te denken en kijken naar de tekst op onze website. We wilden graag een frisse kijk en een  goede pakkende tekst op de website van Stichting WOONSAAM. De samenwerking was duidelijk, doordat we verwachtingen hadden uitgesproken en doordat Mariëtte onze wensen wist, heeft ze hier alle aandacht aan gegeven. Het werk was zeer nauwkeurig uitgevoerd met voorgestelde tekstveranderingen, maar daarbij ook tips om de inhoud duidelijker te maken. Daar heeft ze ons erg goed bij geholpen. Hierdoor konden we  aansluiten bij het publiek dat geïnteresseerd zou zijn in onze stichting!

Jonathan Fokker (Marketing & Business Consultant)

Mariëtte weet zich op een heldere en gestructureerde manier in te lezen in een onderwerp, waardoor ze een creatieve, to the point tekst schrijft die de lading dekt van wat de klant wil. Ik ben erg te spreken over haar professionaliteit en flexibiliteit.

Ada en Willem van Dijk (Stichting Lumen Maris)

Mariëtte heeft ons geholpen met onze website. Haar inbreng en aanvullingen/correcties waren duidelijk en de samenwerking is prima verlopen. De communicatie was snel en goed. Alles verliep via e-mail (aangezien we ver uit elkaar wonen), maar dit vormde geen enkel probleem om onze website te voltooien.

Sander Schilders (PuntGrafisch Ontwerp)

Altijd prettig en professioneel samenwerken met Mariëtte. Mariëtte staat open voor ideeën van anderen, inspireert en denkt mee. We hebben samen vele kranten en inmiddels ook twee boeken (Beschermd wonen bij tante Mien en Gaat niet, bestaat niet!) gemaakt, maar dat worden er in de toekomst nog veel meer als het aan mij ligt!

Ton Kasteleijn (Semfer & Company)

Mariëtte is niet alleen qua persoon zichtbaar, ze helpt ook je bedrijf, organisatie, etc. zichtbaar te maken. Ze heeft een vlotte pen waar de woorden uitvloeien die precies weergeven wat je als bedrijf wilt uitstralen. Schrijven is een vak en werken met taal is een kunst. Dat heeft Mariëtte.
Na een aantal interviews heeft ze kleur gegeven aan wat wij als bedrijf willen uitstralen. En dat past precies. Het is ook heel plezierig om met Mariëtte samen te werken. Ze is bevlogen over haar vak en enthousiast over mensen. Wil je een boek uitgeven, een magazine, een serie blogs of een column in een krant? Dan heb je Mariëtte nodig! Ze hoort precies wat je wilt, ze is ook heel eerlijk wat past bij je bedrijf en geeft haar mening. Dat is voor ons een plezierige manier van samenwerken.

Zr. Dorien Peet (Zendings-Diaconessenhuis Amerongen)

Mariëtte heeft haar schrijverstalent bewezen toen zij gedurende een aantal maanden op projectbasis werkzaam was voor het Zendings-Diaconessenhuis. Zij heeft o.a. een helder en boeiend boek geschreven over zenventig jaar geschiedenis van het Zendings-Diaconessenwerk. Haar organisatietalent kwam goed van pas bij het verzorgen van een expositie in het dorp Amerongen over het werk van de zusters. Bij het 75-jarig bestaan van het Zendings-Diaconessenhuis stelde zij een leuk boekje samen met korte verhalen van zusters en meditatieve bijdragen van een predikant

Marijke Toorman (Christelijke Hogeschool Ede)

Mariëtte heeft voor ons eenmalig uitgegeven magazine een artikel geschreven over het Zendings-Diaconessenhuis. Ik vond het een prettige samenwerking. Het artikel was goed geschreven en werd helemaal af aangeleverd, inclusief de tussenkopjes en headers. Dat werkt lekker voor een redactie. Ook gaf Mariette goede en bruikbare tips over fotografie bij het artikel.

Gerrie Dijkstra (CAMA-Zending)

Met Mariëtte werk ik prettig samen in het redactiewerk voor Pionier, het magazine van CAMA-Zending. Ze heeft vaak leuke ideeën en een frisse manier van kijken naar bepaalde zaken. Haar beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend en ze helpt tekst in korte, duidelijke bewoordingen neer te zetten. Ook heeft ze enkele interviews voor ons gedaan, waaronder met een Iraanse voorganger. Daarvoor had ze zich goed voorbereid zodat ze gerichte vragen kon stellen. De artikelen die ze erover schreef, getuigen van oprechte interesse in de geïnterviewde  persoon en van een begrijpen wat de lezer interesseert.

Hans Bondt (Hagrebo ICT)

Toen het niet wilde vlotten met mijn nieuwe website, kwam Mariëtte in beeld. Door haar enthousiasme en haar professionele manier van interviewen is het gelukt om kort en bondig de essentie van onze diensten te verwoorden. Hierbij schuwde zij het niet om zelf achter het toetsenbord te gaan zitten en direct de wijzigingen op de concept website aan te brengen. Mede dankzij Mariëtte kon ik korte tijd later de website live zetten. En van verschillende kanten heb ik complimenten gekregen over de heldere teksten. Ik beveel haar van harte aan.